Grunden till familjeföretaget är den fönsterputsverksamhet vår farfar Jakob Pethrus startade i Mariestad i början av 70-talet. Företaget övertogs sedan av vår far Anders Pethrus och idag är det vi bröder Fredrik, Gustav och Magnus Pethrus som driver och äger företaget. Med ett aktivt ägarskap och en filosofi att finnas nära våra kunder har vi idag en stark lokal förankring på de orter där vi är verksamma. Därmed kan vi tillsammans med våra 450 anställda (inkl. dotterbolaget Städtjänst Värmland) ge en god service och ett stort engagemang gentemot våra kunder.

Totalleverantör inom städ och service

Skaraborgs Städ är en totalleverantör med fokus på våra kunders inom- och utomhusmiljöer. Vi erbjuder skräddarsydda tjänster inom städservicefastighetsskötsel, hemservicespecialservice/sanering samt närliggande tjänster. Stora som små uppdrag utförs med flexibilitet, kompetens, snabbhet och service. Med kort varsel kan vi utföra arbeten av betydande storlek.

Vår målsättning är att erbjuda våra kunder rätt kvalitet med största möjliga hänsyn till miljön. För att kunna uppfylla detta har vi ett integrerat kvalitets- och miljöledningssystem enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Skaraborgs städ är också delägare i Servicecompagniet Svenska AB.