För oss på Skaraborgs Städ är det ett speciellt år, vi fyller 50 år! Mycket har hänt sedan Jacob Pethrus lade grunden för vårt företag, då han startade upp verksamheten med fönsterputs i Mariestad.

Med våra 50 år i städbranschen är vi stolta över att få presentera och visa upp vårt företag. Med lång erfarenhet och stor kunskap inom branschen vet vi vad vi pratar om, och vår tillväxt visar på att helhjärtat arbete och kompetens på rätt plats i längden ger resultat.

Skaraborgs Städ är ett familjeföretag i tredje generationen, som tack vare goda och långsiktiga kundrelationer vuxit till att bli en ledande aktör i branschen. Vi finns över stora delar av Götaland – alltid med en bevarad lokal förankring på alla våra verksamhetsorter. Vi är ett genuint företag som arbetar långsiktigt och värnar om tryggheten.

Våra fem ledord; pålitlighet, ansvar, kompetens, engagemang, tillgänglighet, utgör fundamentet för den värdegrund som vi hoppas ska få prägla allt det vi är och utför.

Sedan 2008 är vi ”Svanen-certifierade”, vilket innebär att vi ligger i absoluta täten när det gäller utvecklandet av miljövänliga städmetoder, rengöringsmedel och transporter. En självklarhet för oss som inte finns hos alla städföretag är att vi är ett auktoriserat serviceföretag i branschorganisationen ”Almega Serviceföretagen”, en trygghet för både kunder och personal. Vi är också kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Mycket har hänt sedan starten, vi är nu 800 medarbetare i koncernen (Skaraborgs Städ, samt våra dotterbolag Städtjänst Värmland och Sanmix), och omsätter årligen över 300 miljoner kronor. Nu ser vi med tillförsikt fram emot kommande 50 år, med en övertygelse om att kunna fortsätta erbjuda gamla och nya kunder Sveriges mest pålitliga städservice!