Genom vårt delägarskap i ServiceCompagniet har vi tecknat ett rikstäckande avtal med SF Bio avseende lokalvård för SF Bios samtliga biografer i landet, där vårt dotterbolag Städtjänst i Värmland tar hand om Filmstaden i Karlstad med åtta stora salonger, stor foajé i två plan samt alla kring- och biytor.

SF Bios verksamhet omfattar 35 biografer på 21 orter med totalt 256 salonger och 33 000 fåtöljer samt huvudkontoret i Gamla Filmstaden i Solna.

ServiceCompagniet Svenska AB ägs av Skaraborgs Städ AB, Inspira AB, Sesab Service AB och Norrlands Miljövård AB och erbjuder rikstäckande servicelösningar med enhetlig kvalitets- och kostnadsnivå och med lokalt engagemang.

– Genom uppdraget att hålla rent och fräscht på alla SF Bios biografer tar vi vårt kunderbjudande till nästa nivå och blir en viktig del i att skapa härliga upplevelser för alla biobesökare i hela landet, säger Annika Jansen, VD på ServiceCompagniet.

Vi ställde några frågor till Malin Lundstedt, Operativ Chef på SF Bio, och Christian Lindberg som är biografchef på Sveriges största biograf, Scandinavia.

Vilka utmaningar har ni upplevt kring städning på biograferna och varför är det så viktigt att det är rent och fräscht i biograferna?
-Vi jobbar i upplevelsebranschen och här är det hård konkurrens om kunderna. Våra gäster ställer allt högre krav. Att det är rent och fräscht är en del av själva bioupplevelsen och det finns till och med gäster som i värsta fall kan tänka sig att vända och gå hem om det inte är rent i salongen, säger Christian. En utmaning vi möter är bland annat att den ena dagen inte är den andra lik på en biograf och det kräver ett stort mått av flexibilitet och handlingskraft hos en städleverantör.

SF Bio gjorde en gedigen och väl genomarbetad upphandling. Vad var det som till sist fällde avgörandet och att valet föll på ServiceCompagniet?
– Vi hade ställt upp en rad olika kriterier som var viktiga för oss och det var helt enkelt så att ServiceCompagniet var det bolag som uppfyllde flest av dessa, säger Malin som haft det övergripande ansvaret för upphandlingen. Dels fanns det en del innovativa lösningar i deras förslag som vi gillade och det gjorde inte saken sämre att samarbetet under själva upphandlingsprocessen varit oerhört smidigt. Samarbetet har präglats av nyfikenhet, ärlighet, engagemang, positiv energi och rak kommunikation. Så vill vi ha det även i leveransfasen, det möjliggör att vårt fokus kan läggas på vår kärnverksamhet. Det behöver gå snabbt från ord till handling och det finns det goda förutsättningar för med en leverantör som ServiceCompagniet där organisationen är platt och snabbfotad.

Vi tackar för förtroendet och välkomnar SF Bio till familjen, och ser framemot ett kul och spännande samarbete – och ses på bion i Karlstad!